Τηλέφωνο

0030 6989235680

E-mail

galini.poisses@gmail.com

Τοποθεσία

Ποίσσες , 84002 , ΕΛΛΑΔΑ

ΝΗΣΙ ΚΕΑ

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση νησιά των Κυκλάδων καθώς και το πλησιέστερο στην Αττική. Γεμάτη με υπέροχες παραλίες και πολλά όμορφα μέρη σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε!

Πώς θα φτάσετε στο νησί

Τα πλοία για την Κέα φεύγουν καθημερινά από το λιμάνι του Λαυρίου και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα. Επίσης στην Κέα μπορείτε να φτάσετε από Σύρο και Κύθνο.

Μπορείτε να φτάσετε στο Λαύριο είτε μέσω Αττικής οδού αλλά από την παραλιακή οδό (Ποσειδώνος) μέσω της Αθηνών- Σουνίου.

Έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ο σταθμός του μετρό κατεβαίνετε στην Ομόνοια και μετεπιβιβάζεστε στον ηλεκτρικό σταθμό προς Κηφισιά κατεβαίνετε στην πρώτη στάση (Βικτόρια) περπατάτε 100μετρα περίπου έως το Πεδίον του Άρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία φεύγουν για Λαύριο κάθε μισή ώρα. Κατεβείτε στην πλατεία Ομόνοιας και στη συνέχεια πηγαίνετε στο ηλεκτρικό σταθμό προς Κηφισιά, κατεβείτε στην πρώτη στάση, περπατάτε για περίπου 100 χιλιόμετρα μέχρι το γήπεδο του Άρη όπου θα βρείτε τα περιφερειακά λεωφορεία που αναχωρούν για το Λαύριο κάθε μισή ώρα.

Από το αεροδρόμιο υπάρχει λεωφορείο που φτάνει στο Λαύριο μέσω Μαρκόπουλου Αττικής.

Από την πλατεία της Ομόνοιας παίρνετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατεβαίνετε στο σταθμό (Βικτόρια) περπατάτε 100 μέτρα περίπου έως το Πεδίον του Άρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία φεύγουν για Λαύριο κάθε μισή ώρα. Επίσης υπάρχει δρομολόγιο καθημερινά που φτάνει στο Λαύριο μέσω Αττικής οδού. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό καθημερινό δρομολόγιο που φτάνει στο Λαύριο μέσω της Αττικής Οδού.

Με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατεβαίνετε στο σταθμό (Βικτόρια) περπατάτε 100 μέτρα περίπου έως το Πεδίον του Άρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, τα οποία φεύγουν για Λαύριο κάθε μισή ώρα.

Φτάνοντας στις Ποίσσες

Φθάνοντας στην Κέα, οι Ποίσσες βρίσκονται στην δυτική πλευρά, σχεδόν στο κέντρο του νησιού, επομένως θεωρείται ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για τις περιηγήσεις σας. Ξεκινήστε λοιπόν από τις Ποίσσες και ανακαλύψτε την Τζιά!

Ακολουθώντας τη διαδρομή από Πίσσες προς Καστριάνι Ιουλίδα

Η εικόνα της Ιουλίδας με τα κυκλαδίτικα λευκά σπιτάκια, χτισμένα αμφιθεατρικά  πάνω σε τρείς λόφους, θα μείνει για πάντα στο μυαλό σας. Η Ιουλίδα ή Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού έχει πολλά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε. Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ και ανεβείτε από το Ροκομένο, την μικρή ανηφορίτσα που φτάνει στην πλατεία της Πιάτσας, στην οποία θα βρείτε διάφορα μαγαζιά. Περνώντας το στεγάδι, διαλέξτε ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε την βόλτα σας στα σοκάκια, τα γραφικά μαγαζάκια και τα αξιοθέατα. Περιπλανηθείτε σε όλες τις συνοικίες, Κάστρο, Κατοχώρι, Μεσάδα, Πανοχώρι. Επισκεφθείτε το Κάστρο, του οποίου σώζονται μόνο κάποια μικρά τμήματα, τον ναό του Αγ. Χαραλάμπους (πολιούχος του νησιού), το αρχαιολογικό μουσείο,  τα δύο υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, το Δημαρχείο και το κτίριο που παλιότερα λειτουργούσε ως σχολείο, σχεδιασμένα από τον ‘Ερνστ Τσίλερ, τον Λέοντα της Κέας που ανάγεται στους αρχαϊκούς χρόνους, την νεοκλασική Βρύση του Βενιαμίν,  καθώς επίσης και την μητρόπολη της Ιουλίδας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (Δημοτικιά).

Κορησσία

Το λιμάνι της Κορησσίας ή Λιβάδι, είναι ένας παραδοσιακός κυκλαδίτικος οικισμός, στον οποίο εκτός από τα πολλών ειδών καταστήματα που θα βρείτε για να κάνετε τις αγορές σας αλλά και για να απολαύσετε τον καφέ, το φαγητό, το ποτό σας, έχει επίσης μια πολύ όμορφη και καθαρή, αμμουδερή παραλία για να κολυμπήσετε. Στην Κορησσία, μπορείτε να δείτε και το Εργοστάσιο Εμαγέ, το οποίο κάποτε υπήρξε πολύ σημαντικό για την οικονομία του νησιού. Πολλά από τα μηχανήματα του εκτίθενται σε δημοτικό χώρο, κοντά στο εργοστάσιο.  Περίπου 1,5 χλμ μετά την Κορησσία, θα συναντήσετε το Γιαλισκάρι, μια από τις πιο γνωστές και οργανωμένες παραλίες του νησιού με πολλά δέντρα, ενώ δίπλα από την παραλία, στην πλαγιά του λόφου απλώνεται ο ομώνυμος οικισμός.

Βουρκάρι

Το Βουρκάρι είναι ένας όμορφος, παραλιακός οικισμός. Στον όρμο του αγκυροβολούν σκάφη αναψυχής, ιστιοφόρα, ενώ συχνά αποτελεί τελικό προορισμό για ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Κάνοντας τη βόλτα σας κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε café, εστιατόρια, bar, καταστήματα με σουβενίρ και είδη δώρων, γκαλερί. Απέναντι από το Βουρκάρι, βρίσκεται η Αγ.Ειρήνη. Επισκεφθείτε τόσο την εκκλησία, όσο και τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Στην ευρύτερη περιοχή, θα δείτε το Στενό του Λάμπρου Κατσώνη, την εγκαταλελειμένη πλέον βιομηχανική περιοχή της Κόκκας και το Φάρο του Αγ.Νικολάου. Ανατολικά από το Βουρκάρι, τρία περίπου χιλιόμετρα, ξεπροβάλει η πανέμορφη παραλία με τα πυκνά αρμυρίκια και ο γραφικός οικισμός του Οτζιά. Στην οργανωμένη παραλία του Οτζιά θα βρείτε beach bar καθώς και εστιατόρια. Λίγα χιλιόμετρα αργότερα, θα σας μαγέψει η εικόνα της Μονής της Παναγίας Καστριανής που δεσπόζει επιβλητικά πάνω στον λόφο. Η ατμόσφαιρα και η θέα από την Παναγία Καστριανή είναι πραγματικά κάτι μοναδικό!